Přihlásit

Vánoce u našich sousedů

Krásná vánoční výzdoba, umělecká vystoupení, hudba, spousta dobrého jídla, sladkostí i různých specialit - vánoční trhy pomalu otevírají své brány a tím rozdmýchávají vánoční náladu. Udělejte si krásný víkend a zažijte atmosféru těch nejkrásnějších vánočních trhů v Evropě.

Vánoční trhy jsou pouliční stánky, nacházející se na náměstích či na významných místech zejména v adventním období. Už před více než 600 lety se konaly vánoční trhy v Německu, kde mají i svůj původ. Původně bylo účelem trhů poskytnout potřebné potraviny a teplé oblečení pro lidi na zimu. V dnešní době vnímáme vánoční trhy hlavně jako místo, kde si můžeme užít předvánoční atmosféru, ale i nakoupit dárky či pochutnat si na dobrotách, jako například punč, svařené víno a nejrůznější sladkosti.

Co takhle navštívit populární vánoční trhy v blízkém zahraničí, pořídit si něco výjimečného, ​​a třeba v Berlíně obhlédnout stánek se psími pamlsky? 

Připravili jsme si pro vás inspiraci v podobě měst, kde se každoročně konají velkolepé vánoční trhy s krásnou výzdobou.

Budapešť

Hlavní vánoční trh se nachází na náměstí Vörösmarty a další sahají až po Baziliku svatého Štěpána. Návštěvníci mají k dispozici více než 100 stánků, spoustu zábavy a svátečních aktivit.

Cestujte výhodněji s kartou Sphere z Prahy, Brna, Plzně, či Českých Budějovic s FLIXBUSEM a 10% slevou na cestu.

Spojte příjemné s užitečným a užijte si prodloužený víkend s BOOKINGEM a ubytujte se v útulných hotelích Andrassy Thai Hotel, Mango Aparthotelu, Art & Design Studios nebo například apartmá Feeling home in the heart of Budapest.

Vídeň

Každoročně se zde pořádají vánoční trhy až se 155 stánky. Kromě svařeného vína, tradičních jídel a řemeslných výrobků vás potěší také hudební vystoupení živých kapel, gospelových sborů a dokonce i tance u ohně.

S FLIXBUSEM se sem dostanete z Prahy, Brna a z kteréhokoli většího města v Česku levněji se Sphere o 10%.

Nebo prožijte ve Vídni rovnou celý víkend, sbírejte body a ubytujte se s BOOKINGEM například v Go West guest rooms, Ibis Budget Wien Messe, Nice Private Room in Wien Center nebo Betariel Apartments M12.

Zakopane

Kouzlo Vánoc se zde pojí také s krásou okolní horské přírody. Vydejte se sem na výlet spolu s rodinou a spojte vánoční náladu spolu s výhledem na majestátní Vysoké Tatry.

I do Zakopaného můžete cestovat s FLIXBUSEM z Olomouce, Prahy, či Brna a 10% slevou na jízdenku i zpátečně.

Pokud zůstanete déle, zabodujte s BOOKINGEM, na výběr máte Aparthotel Pod Nosalem, Willa Strumyk, U Wacławików, Willa Wiktoria a mnoho dalších.

BERLÍN

V tomto hlavním městě se nachází až 100 trhů po celé jeho rozloze.  Navštivte ty nejkrásnější u Státní opery, Charlottenburgském paláci, či u Citadele Spandau.

Cestujte výhodněji s kartou Sphere z Prahy, Brna, Českých budějovic, Plzně, či Ostravy s FLIXBUSEM a 10% slevou na cestu.

Určitě neopouštějte toto skvělé město hned, ale poznejte jeho historii a kouzlo. Zarezervujte si Rooms & Apartment nedaleko Zoologischen Garten, Hotel-Pension Cortina, Space Night Capsule Hostel nebo Safestay Berlin s BOOKINGEM.

Vánoční trhy jsou výjimečnou a magickou částí roku. Každé město má svoji jedinečnou a neopakovatelnou atmosféru. Užijte si ji i u  našich sousedů a přesvědčte se sami.

Kompletního průvodce o vánočních trzích v Evropě naleznete ZDE

Další články z našeho blogu

Mezinárodní den mateřského jazyka

21. února si připomínáme mezinárodní den mateřského jazyka. Tento svátek vyhlásilo v roce 1999 UNESCO na oslavu zhruba 6 000 jazyků, jimiž se ve světě mluví.

Mezinárodní den vzdělání

Na 24. ledna 2024 připadá Mezinárodní den vzdělání. A ačkoliv se jedná o svátek, který nemá zatím dlouhou tradici, slavíme ho od roku 2019, jeho význam je nedocenitelný…