Přihlásit

Mezinárodní den zásnub

Možná jste to ani nevěděli, ale 2. březen je ustanoven jako Mezinárodní den zásnub.

Akt zasnoubení je slib mezi mužem a ženou o společném vstupu do svazku manželského, který není vynutitelný a vzniká jen na základě opravdových citů k partnerovi. Moment, kdy muž před ženou poklekne, ať už doopravdy nebo jen pomyslně, a požádá ji o ruku, nepochybně patří k těm nejsilnějším životním momentům. Součástí zasnoubení je prsten, který žena obdrží od svého nastávajícího. 

Možná se to může zdát lehce prvoplánové. Člověk často čeká na vhodný okamžik, ale ten nastane jen tak, že si ho sami vytvoříme. Vyberte oblíbenou restauraci, místo či překvapte svou drahou odjezdem na dovolenou. A požádejte ji o ruku. Mezinárodní den zásnub sice není tolik známý jako třeba Vánoce, oslava příchodu nového roku či Valentýn, ale svou milou tak možná překvapíte o to víc.

Další články z našeho blogu

Mezinárodní den mateřského jazyka

21. února si připomínáme mezinárodní den mateřského jazyka. Tento svátek vyhlásilo v roce 1999 UNESCO na oslavu zhruba 6 000 jazyků, jimiž se ve světě mluví.

Mezinárodní den vzdělání

Na 24. ledna 2024 připadá Mezinárodní den vzdělání. A ačkoliv se jedná o svátek, který nemá zatím dlouhou tradici, slavíme ho od roku 2019, jeho význam je nedocenitelný…

Moderní a ekologické balení potravin

Věděli jste, že ročně se v České republice spotřebuje cca 340 milionů kelímků, z toho 77 % s víčkem? V rámci EU je toto číslo ještě mnohem varovnější a přibližně se jedná o 17,4 miliard kelímků a 12 miliard víček!