Přihlásit

Trápí vás vypadávání vlasů? Tipy a triky, jak tomu zabránit

Běžně vypadne každému z nás 50–100 vlasů denně. Pokud je vypadlých vlasů podstatně více, hovoříme o nadměrném vypadávání, které může upozornit na nedostatečný příjem živin, nezdravý životní styl nebo dokonce začínající nemoc. Jaké jsou časté příčiny vypadávání vlasů a jak tuto problematiku úspěšně řešit?

Odhalte příčinu nadměrného vypadávání vlasů

Nadměrné vypadávání vlasů trápí ženy i muže, ale původ tohoto problémů se může u jednotlivých pohlaví lišit. Zatímco muži bojují nejčastěji s androgenní alopecií související s dědičnou predispozicí, za vypadáváním vlasů u žen stojí často hormonální bouře v období těhotenství/kojení nebo menopauzy

Mezi další časté příčiny nadměrného vypadávání vlasů řadíme:

  • nevhodnou péči o vlasy a pokožku hlavy;
  • nevyvážený jídelníček;
  • drastickou dietu;
  • nadměrný stres;
  • nedostatečný spánek a odpočinek;
  • psychickou nepohodu a traumata;
  • zánět v těle;
  • vedlejší nežádoucí účinky léků.

Chcete zpomalit? Přeneste své myšlenky na papír! Kromě tradičně nabízených titulů může vaši duševní pohodu vylepšit přes 100 novinek NOTIQUE v různých jazykových mutacích, mimo jiné třeba Laskavý diář zaměřený na sebelásku či zápisník Note to Self vhodný k plánování. Hitem nové kolekce je speciální zápisník My Bullet Planner určený pro všechny, kteří si chtějí design vytvořit dle svého. 

Jak zabránit vypadávání vlasů a zlepšit jejich celkovou kvalitu?

1. Podpořte růst svých vlasů přírodní kosmetikou

Přírodní vlasová kosmetika bez silikonů (narušují ochranný plášť vlasové pokožky), sulfátů (vysušují vlasovou pokožku) a parabenů (mohou narušit hormonální rovnováhu) vyživuje vlasy do hloubky a to zcela bez zatížení. Kromě toho je šetrná k vám i přírodě a hlavně problémy nemaskuje, ale skutečně řeší.

Konkrétně v případě nadměrného vypadávání je vhodné zařadit do vlasové péče VENIRA přírodní šampon proti vypadávání, VENIRA kondicionér s kolagenem a VENIRA sérum pro podporu růstu vlasů.  Zmíněné produkty jsou plné aktivních látek a účinných přírodních složek, které jsou důležité z pohledu udržení zdravých a krásných vlasů.

Pokud je důvodem nadměrného vypadávání vlasů androgenní alopecie, doporučujeme vám používat pravidelně VENIRA zahušťující vlasové sérum, jehož složení je k řešení této problematiky přímo uzpůsobeno. 

1080x1080-1

2. Pravidelně si masírujte vlasovou pokožku

Vedle toho, že je masáž vlasové pokožky mimořádně příjemná, je také velmi prospěšná. Zatímco masáží v průběhu šamponování uvolníte veškeré nečistoty z vlasové pokožky, masírováním před a po mytí podpoříte její prokrvení

Při masáži si bez problémů vystačíte se svými bříšky prstů (nikoliv nehty), ale můžete sáhnout i po speciálním kartáči. K masáži před a po mytí doporučujeme používat za studena lisovaný kosmetický olej.

Stimulace vlasových folikul a podpory růst vlasů se dočkáte také při pravidelném používání mikrojehličkového aplikátoru na vlasovou pokožku derma roller.

1080x1080-4

3. Do svého jídelníčku zahrňte aminokyseliny

Váš jídelníček by měl být vyváženou kombinací sacharidů, bílkovin (proteinů), zdravých tuků, vitaminů a minerálních látek. Méně často se pak mluví o aminokyselinách, které mají přímý vliv na sílu a hustotu vlasů. K těm nejdůležitějším řadíme esenciální aminokyselinu methionin

Methionin si tělo nedokáže vyrobit samo, a tak je nezbytné ji dodávat potravou a doplňky stravy. Její nedostatek v těle může vést k narušení tvorby nových vlasových folikulů, oslabení vlasů a vyšší náchylnosti k jejich poškození, snížení produkce keratinu, vysoušení a zmatnění vlasů. 

K dalším důležitým aminokyselinám z pohledu péče o vlasy patří cystein. Tato aminokyselina obsahuje síru, která přispívá k udržení pevných a silných folikul, což vede k redukci vypadávání vlasů.

4. Užívejte doplňky stravy proti vypadávání vlasů

Pokud váš jídelníček postrádá výše zmíněné aminokyseliny nebo třeba některé z důležitých vitaminů (A, B-komplex, C, D, E) a minerálních látek (železo, zinek) podporujících růst vlasů, měli byste je dodávat tělu formou doplňků stravy.

Sázkou na jistotu pro vás budou VENIRA kapsle pro vlasy, nehty a pleť, které se díky svému silnému složení řadí k absolutním bestsellerům již od svého uvedení na trh v roce 2017. 

Pravidelným užíváním kapslí vyřešíte problém:

  • pomalého růstu vlasů;
  • nízké kvality vlasů;
  • zhoršeného stavu pleti (lehké akné, pupínky apod.);
  • roztřepených a lámajících se nehtů;
  • zhoršené kvality vlasů, nehtů a pleti v období těhotenství a kojení;
  • zhoršené kvality vlasů, nehtů a pleti způsobený stresem.

Tip: Vyzkoušejte také VENIRA PREMIUM kapsle pro vlasy, nehty a pleť obohacené o Astaxanthin, tedy jeden z nejsilnějších přírodních antioxidantů se širokým spektrem blahodárných účinků na lidský organismus.

1080x1080-2

5. Dodržujte principy zdravého životního stylu

Vzhled vašich vlasů toho leccos prozradí o vašem životním stylu. Rozhodně jim neprospívá kouření cigaret, jelikož toxické chemikálie v kouři poškozují DNA vlasových folikulů. 

Rovněž si dejte pozor na nadměrnou konzumaci alkoholu, která způsobuje dehydrataci, a tedy vede k vyšší náchylnosti vlasů k třepení a lámání. Alkohol rovněž podporuje produkci volných radikálů.

Na stavu vašich vlasů se také neblaze podepisuje nedostatek odpočinku a spánku, v důsledku kterého nemají potřebný prostor pro regeneraci

6. Nestresujte se

Největším nepřítelem vlasů je dlouhodobý stres, který zvyšuje v těle hladinu androgenů (mužských hormonů), které mají přímý vliv na nadměrné vypadávání. Kromě toho způsobuje i problémy s vlasovou pokožkou. Nejenže se na jejím povrchu tvoří lupy a zároveň se nedostatečně prokrvuje, a tedy neabsorbuje dostatek živin, ale silný stres také způsobuje její podráždění, což vyvolává nadměrnou tvorbu volných radikálů.

S tímto problémem vám může pomoci přírodní doplněk stravy VENIRA multi komplex PRO, který pomáhá k normální psychické činnosti a eliminuje míru únavy a stresu.

Rovněž si dejte pozor na nadměrnou konzumaci alkoholu, která způsobuje dehydrataci, a tedy vede k vyšší náchylnosti vlasů k třepení a lámání. Alkohol rovněž podporuje produkci volných radikálů.

Na stavu vašich vlasů se také neblaze podepisuje nedostatek odpočinku a spánku, v důsledku kterého nemají potřebný prostor pro regeneraci

1080x1080-3

Další články z našeho blogu

Mezinárodní den mateřského jazyka

21. února si připomínáme mezinárodní den mateřského jazyka. Tento svátek vyhlásilo v roce 1999 UNESCO na oslavu zhruba 6 000 jazyků, jimiž se ve světě mluví.

Mezinárodní den vzdělání

Na 24. ledna 2024 připadá Mezinárodní den vzdělání. A ačkoliv se jedná o svátek, který nemá zatím dlouhou tradici, slavíme ho od roku 2019, jeho význam je nedocenitelný…