Přihlásit

Podzimní vinné slavnosti

Každý rok obdivujeme krásu přírody a její přeměnu v barvách. Co však k podzimu také neodmyslitelně patří, jsou sezónní slavnosti, vinobraní a zkrátka vše, co souvisí s tímto oblíbeným nápojem – vínem. Naše podnebí nám dovoluje pěstovat velké množství odrůd červeného i bílého vína, které následně tak rády popíjíme v útulných vinárnách a sklepech.

PÁLAVSKÉ VINOBRANÍ

Pálavské vinobraní se pravidelně koná druhý zářijový víkend. 

Na milovníky vybraných kulinářských lahůdek, dobrého pití a kultury čekají tři dny bujarého veselí s rozmanitým programem.

Kromě tradičního folkloru, který je s vínem na jižní Moravě spjatý, nabízí organizátoři také koncerty populárních kapel různých žánrů, dechových hudeb i cimbálových muzik

A když už tam budete, můžete poctít svojí návštěvou také některé z vinařství, které jsou v programu Sphere. Z této oblasti např. vinařství:

VELKOPAVLOVICKÉ VINOBRANÍ

Slavnosti Velkopavlovického vinobraní se tradičně datují k polovině měsíce září.
Trvají vždy dva dny a dvě noci. Začíná se v pátek v podvečer a pokračuje se velmi bohatým programem až do sobotní noci. Ani v roce 2023 nebude chybět průvod krojované chasy městem, kde jsou předvedeny místní lidové kroje. 


Samozřejmostí je ochutnávka vín a burčáků místních vinařů. Součástí slavností bude doprovodný kulturní program pro všechny věkové skupiny návštěvníků

A také v okolí Velkých Pavlovic můžete navštívit naše partnerská vinařství:

ZNOJEMSKÉ HISTORICKÉ VINOBRANÍ

Davy poddaných krále Jana Lucemburského budou na Znojemském historickém vinobraní 2023 opět vítat vznešeného panovníka krále Jana Lucemburského, oslavovat jiskřivé víno, lahodný burčák a veselit se při hudbě v ulicích a mázhauzech. Přijeďte prožít jedinečnou historickou slavnost, která vás nenechá za celé tři dny konání vydechnout!

Ani oblast Znojma není výjimkou a zavítat můžete k těmto našim vinařstvím:

Další články z našeho blogu

Mezinárodní den mateřského jazyka

21. února si připomínáme mezinárodní den mateřského jazyka. Tento svátek vyhlásilo v roce 1999 UNESCO na oslavu zhruba 6 000 jazyků, jimiž se ve světě mluví.

Mezinárodní den vzdělání

Na 24. ledna 2024 připadá Mezinárodní den vzdělání. A ačkoliv se jedná o svátek, který nemá zatím dlouhou tradici, slavíme ho od roku 2019, jeho význam je nedocenitelný…