Přihlásit

Labyrintem stáří vás a vaše blízké provede Sue Ryder

Seniorům a jejich rodinám pomáhá k důstojnému stáří a naplněnému prožití sklonku života česká nezisková organizace Sue Ryder. 24 let zkušeností z ní udělalo jednoho z nejzkušenějších odborníků v ČR. Poskytuje několik sociálních služeb klientům (od poradenství až po paliativní péči), vzdělává odborníky, nabízí praxe studentům. Přichází s inovacemi, které mají potenciál zvýšit kvalitu dlouhodobé péče o seniory v naší zemi. V jakých životních situacích vám může tato organizace pomoci?

To, co starým lidem nebo jejich blízkým, kteří o ně pečují, chybí, je podpora a pocit, že v tom nejsou sami. Schází jim i praktické informace – kde najdou pomoc, jak poznají kvalitní zařízení, jak vyřídí věci ohledně důchodu a příspěvku na péči, jak se mají rozhodnout, zda se o seniora dokážou postarat doma a pokud se doma starají, jak si v takové situaci udržet psychické i fyzické zdraví.

Ve všech těchto otázkách Sue Ryder radí a pomáhá – bezplatně a komukoliv, kdo to potřebuje. Všechny důležité kontakty najdete na www.neztratitsevestari.cz nebo na www.sue-ryder.cz.

 

Když poradenství nestačí

V momentě, kdy je člověk již hodně závislý na podpoře druhých, se ale život doma může stát obtížným. Důvodů je mnoho. Vyšší podlaží v domě bez výtahu, strach z osamělosti, potřeba péče, do které se musí zapojit mnoho profesí a služeb. I pro tyto situace má Sue Ryder řešení.

Terénní služba osobní asistence Sue Ryder přichází ke klientům domů a potřebnou pomoc a péči poskytuje na místě nebo v podobě doprovodu.

Domov pro seniory Sue Ryder zajišťuje seniorům ubytování, stravování i potřebnou sociální a ošetřovatelskou péči. Funguje tady multidisciplinární tým, jehož součástí jsou fyzioterapeutky, nutriční terapeutka, psycholožka, kaplanka a lékař, který sem dochází 1x týdně. V závěru života mohou klienti profitovat z paliativního přístupu.

Paliativní péče jako běžná praxe v domovech pro seniory

“Naše filozofie je péče zaměřená na člověka. Kombinujeme paliativní přístup s prvky psychobiografického modelu péče. Známe a plníme potřeby lidí, o které se staráme – ty základní fyziologické, ale také potřebu seberealizace, úcty, sounáležitosti a bezpečí.

 

Naši klienti díky takto komplexnímu přístupu opravdu plnohodnotně prožívají chvíle, které jim zbývají. Těší se z každodenních maličkostí, navazují nová přátelství a také bilancují svůj život.

Snažíme se, aby klienti měli i úplný závěr života podle svého přání. Někdo chce  zemřít v nemocnici, ale pokud si klient přeje zemřít v Sue Ryder, protože se tady cítí jako doma, umíme to a uděláme vše, co bude v našich silách a kapacitách, aby se to podařilo. To vše učíme i další organizace,” říká Kristýna Kadlecová, vedoucí domova pro seniory Sue Ryder.

Co můžete pro Sue Ryder udělat vy? Poslat dar nebo darovat věci do dobročinných obchodů

Sue Ryder pomáhá seniorům díky podpoře dárců. Přidejte se k nim i vy – pošlete finanční dar na www.darekprosueryder.cz nebo darujte věci do dobročinných obchodů Sue Ryder. Najdete je na
7 pražských adresách a přinést do nich můžete to nejlepší z vaší skříně, co už sami nepotřebujete.

Ať zvolíte jakoukoliv formu pomoci, změníte osudy konkrétních starých lidí, ale také pomůžete prošlapávat nové cesty v oblasti péče o seniory.

Naskenujte QR kód a udělejte dobrý skutek, který potěší nejen Vás.

Další články z našeho blogu

Mezinárodní den mateřského jazyka

21. února si připomínáme mezinárodní den mateřského jazyka. Tento svátek vyhlásilo v roce 1999 UNESCO na oslavu zhruba 6 000 jazyků, jimiž se ve světě mluví.

Mezinárodní den vzdělání

Na 24. ledna 2024 připadá Mezinárodní den vzdělání. A ačkoliv se jedná o svátek, který nemá zatím dlouhou tradici, slavíme ho od roku 2019, jeho význam je nedocenitelný…