Přihlásit

Moderní a ekologické balení potravin

Věděli jste, že ročně se v České republice spotřebuje cca 340 milionů kelímků, z toho 77 % s víčkem? V rámci EU je toto číslo ještě mnohem varovnější a přibližně se jedná o 17,4 miliard kelímků a 12 miliard víček!

Pokud dáváte přednost pití kávy take away, před posezením v kavárně, nemusíte se své záliby hned vzdávat, ale můžete zvolit ekologičtější přístup ke své zálibě.

Tím nejjednodušším řešením je nosit si svůj vlastní termohrnek, kterých je na trhu opravdu mnoho. Níže pro vás máme pár tipů, kde ho můžete zakoupit v rámci programu Sphere, tedy výhodněji.

 

Zajímavým konceptem, který určitě stojí za vyzkoušení, je REkrabička a REkelímek, kde si můžete na partnerských místech konceptu za vratnou zálohu 80 Kč za krabičku a 50 Kč za kelímek tyto zapůjčit a zase na kterémkoliv z vybraných míst vrátit. Užijete si tak nejen dobré jídlo a kávu, ale bude vás hřát i příjemný pocit z ušetřeného odpadu.

Více na: www.rekrabicka.cz

 

 

Dalším dobrým nápadem jsou určitě Jedlé kelímky! Sníst váš kelímek na kávu nemusíte kvůli bláznivé sázce, ale v rámci „zero waste” myšlenky. Jedlé kelímky jsou vhodné na teplé i studené nápoje. Kelímek udrží nápoj dlouhých 12 hodin. Křupavý je až 40 minut po kontaktu s vodou. Hlavně je ale cool dát si kávu v něčem, co můžete vzápětí i sníst. Jedlé kelímky z vás sejmou výčitky svědomí ohledně zahlcování planety plastovým odpadem. Také nemusíte řešit, kam se špinavou termoskou či skleněným hrnkem, když váš nápoj vypijete. Protože kávu, čaj i kakao lze pít v poklusu, efektivní můžete být i co se nádoby na nápoje týče. Hostů se kromě otázky „jakou kávu si dáte?”, můžete ptát i „v čem si ji dáte?”. Jedlý kelímek bude hitem u dětí i dospělých.

Více na: www.jedlenadobi.cz

Další články z našeho blogu

Mezinárodní den mateřského jazyka

21. února si připomínáme mezinárodní den mateřského jazyka. Tento svátek vyhlásilo v roce 1999 UNESCO na oslavu zhruba 6 000 jazyků, jimiž se ve světě mluví.

Mezinárodní den vzdělání

Na 24. ledna 2024 připadá Mezinárodní den vzdělání. A ačkoliv se jedná o svátek, který nemá zatím dlouhou tradici, slavíme ho od roku 2019, jeho význam je nedocenitelný…