Přihlásit

Letní výlety s dětmi aneb Jak je o prázdninách zabavit?

Dovolená u moře je příjemná týdenní záležitost. Co ale se zbytkem prázdnin? Jak zabavit děti, kterým škola začíná až v září a zájmové kroužky jakbysmet? Na tohle dětmi milované a rodiči nenáviděné období je potřeba se řádně připravit. Pokud plány ale do teď nemáte, čtěte dál. Máme pro vás pár tipů na výlety po Česku, které nadchnou nejen vás, ale hlavně ty menší pasažéry.

Kutná Hora – historické město plné překvapení

Začneme hned zostra. Na Kutnou Horu vám totiž jeden den stačit nebude. Pokud tedy přemýšlíte o víkendovém povyražení s rodinkou, tento tip patří vám. V tomto historickém městě můžete obdivovat jak památky UNESCO a starou architekturu, tak i Museum of Bricks, ve kterém s dětmi najdete i skvělé a zábavné ubytování. A my jsme si stoprocentně jistí, že si to u nás užijete na maximum.

Co vše dostanete k ubytování v Hotelu Museum of Bricks?

  • Kostičky LEGO všude, kam se jen podíváte
  • Neomezený vstup do muzea, a to i v noci
  • Přístup na zahradu, kde si můžete opéct maso na ohni, zahrát si ping pong nebo si pohrát na hřišti plném dětských atrakcí

Jeden den tedy můžete věnovat hraní a druhý den zasvětit památkám a umění. Vynechat byste rozhodně neměli dominantu města Chrám sv. Barbory, České muzeum stříbra na Hrádku nebo Kostnici. Zarezervovat si můžete i prohlídku města, kterou je možné realizovat i v nočních hodinách pro ještě autentičtější vibrace.

Poděbrady – lázeňská kolébka i cestovatelský klenot

Poděbrady jsou známé svou historií, do které se zapsalo mnoho významných panovníků. Děti školou povinné tyto informace budou jistě mít v čerstvé paměti, tak můžete svůj výlet pojmout i trochu edukativně. Na poděbradském náměstí natrefíte na sochu Jiřího z Poděbrad, který toto město proslavil. Poté se můžete projít po moderní lázeňské kolonádě, kde si určitě dejte i něco dobrého k jídlu a načerpejte léčivou atmosféru. A pokud budete chtít, můžete si odchytit i místní vyhlídkový vláček, který vás proveze okolo všech poděbradských památek. No a celý výlet můžete opět zakončit hravě – Museum of Bricks najdete jen malý kousek od historického centra.

TIP: Je vám v Poděbradech horko? Zajděte se osvěžit do tamního jezera, kde si malí vyhrají a dospělí si odpočinou.

Morava na kolech – aktivnější dovolená

Pokud nejste úplně hraví a trávíte raději čas aktivně, vydejte se na Jižní Moravu. Moravy totiž není nikdy dost a na kole ji zvládnou pokořit i mladší děti. Muzeum of Bricks tam sice nenajdete, ale rozhodně se zabavíte jinde.

Doporučujeme projet následující místa:

  • Hradištěk ve Velkých Bílovicích
  • Archeopark Pavlov
  • Zřícenina Devičky
  • Vrbice
  • Lednicko-Valtický areál
  • Mikulov

Morava také není pouze na jeden den. To byste o mnoho přišli. Vyhraďte si proto na tento výlet minimálně celý víkend. Opravdu minimálně. Pálava a okolí opravdu stojí za to. A o vínu ani nemluvě.

Další články z našeho blogu

Mezinárodní den mateřského jazyka

21. února si připomínáme mezinárodní den mateřského jazyka. Tento svátek vyhlásilo v roce 1999 UNESCO na oslavu zhruba 6 000 jazyků, jimiž se ve světě mluví.

Mezinárodní den vzdělání

Na 24. ledna 2024 připadá Mezinárodní den vzdělání. A ačkoliv se jedná o svátek, který nemá zatím dlouhou tradici, slavíme ho od roku 2019, jeho význam je nedocenitelný…