VŠE NA SVÉM MÍSTĚ

mise enplace.jpg

Říká se, že štěstí přeje připraveným. V kulinářském světě to nejlépe vystihuje francouzská fráze Mise en Place, která znamená „dávání na místo nebo vše na svém místě“.

Obecně vzato jde o přípravu a zpracování surovin tak, abychom je měli  hezky po ruce a nemuseli se následně už zdržovat jejich chystáním. Takže předtím, než se pustíte do samotného vaření, si oloupejte, nakrájejte, natlučte a rozmíchejte vše tak, abyste se tím už nemuseli posléze zatěžovat a rozptylovat. Bez přípravy to v kuchyni  nikdy nejde, to vám potvrdí každý zkušený kuchař. A nezáleží a tom, jestli jde o domácí nebo v profesionální kuchyni. Pokud si na to jednou zvyknete, zjistíte, jak moc je vaření příjemné a zábavné.

Přípravu si ulehčíte s pomocníky, které nabízí mnoho našich partnerů. Vstupte do katalogu zde