GRILOVANI_900.jpg 

PODZIM ZAČÍNÁ, ALE GRILOVÁNÍ JEŠTĚ NEKONČÍ

Příprava jídla na otevřeném ohni je nejstarším způsobem tepelné úpravy masa. Asi si všichni ze školy ještě pamatujeme, že už v dobách lovců mamutů ženy zůstávaly v jeskyni s dětmi, aby udržovaly oheň, no a muži se starali o to, aby na ten oheň bylo co dát.

 

Postupem času se z opékání a grilování stala záležitost společenská a oblíbený způsob trávení volného času. Není nad to, se s rodinou nebo přáteli sejít nad voňavým a syčícím grilem, dát si pivko nebo vínko, nic neřešit a jen si tak užívat. 

Existuje mnoho typů grilů, doslova stovky receptů, nejdůležitější je ale nedělat z grilování vědu. I tady platí staré známé, že v jednoduchosti je půvab. A taky, že základ úspěchu skví ve výběru a nákupu kvalitních surovin. I doma připravené marinády, omáčky, ochucené majonézy a nejrůznější dipy jsou určitě mnohem chutnější a zdravější, než ty kupované. Chce to jen trochu času, práce a fantazie.

A pokud se vám nechce s ničím se připravovat, roztápět gril a následně uklízet, není lepší volby než si zajít na kus dobré grilované flákoty do oblíbené restaurace, kde se o vás postarají se vší parádou.

Vybíráme pro vás jen ověřené restaurace s kvalitní nabídkou i obsluhou.

Katalog všech restaurací najdete zde.