Přihlásit

Rozhovor s cestovní kanceláří Kudrna

Jezdíme do celého světa a stále se snažíme nacházet nová zajímavá místa i způsoby jak vám přiblížit jiné kraje, hlavně proto, aby si člověk rozšířil obzory a lépe tak nalezl své místo na mapě světa. Cestovat se snažíme v maximální možné míře odpovědně vůči všem místním i hostům. Do světa blízkého i dalekého se vydáváme už od roku 1979 a za tu dobu se naše cestovka stala synonymem pro aktivní dovolenou.

Do blízkého i dalekého světa, jak sami říkáte, se vydáváte už od roku 1979, což je neuvěřitelných 44 let. Jakou nejzásadnější zkušenost jste si za ty roky pořádání zájezdů pro aktivní dovolenou odnesli?

Ano, je to 10 let totalitních + 34 svobodných. Už od prvopočátků nás, tehdy školené instruktory pro pobyt v přírodě, táhl úmysl vystoupit ze stereotypní šedi ostatních pořadatelů podobných akcí. 

Naše kurzy, akční víkendovky, puťáky i zahraniční dobrodružné zájezdy už v osmdesátých létech nepostrádaly krom profesionálního vedení i výraznou dávku veselého kamarádského přístupu, stmelující hravosti, únosné recese i všespojující zcimrmanovštělé pověsti o legendárním brněnském kolomazníkovi Žankovi Kudrnovi ze známé lidové písničky „Jede Kudrna okolo Brna“. I když se toto v divokých devadesátkách, kdy jsme se z dosavadního Klubu cestovatelů a romantiků přetransformovali v koncesovanou Cestovní kancelář, jevilo jako neobchodní, zůstali jsme své image věrní a jsme doposud. Této historicky určené lince podřizujeme i velmi pečlivý výběr všech členů profesionálního týmu v zázemí a hlavně našich průvodců, kteří jsou potom na cestách v přímém kontaktu s klienty. Nikdo se potom na našich zájezdech necítí osamocen a ze skupiny klientů se vzápětí stává parta dobrých kamarádů, což nám přiřklo i pověst ač neoficiální, tak největší cestovatelské seznamky. No a dlouholeté zkušenosti nám potvrdily, že zrovna tato naše zásadová stálost je pro lákavou aktivní dovolenou to pravé ořechové.

Jací jsme my, Češi vlastně cestovatelé? A jak jsme se v průběhu času měnili?

Na tuto otázku bude z pohledu naší cestovky vcelku složité odpovědět. Přece jen naši klienti jsou trochu specifičtí, určitě méně nároční, co se týče komfortu, zato velcí dobrodruzi. Stejně jako my všichni v cestovce i oni mají trochu jiný pohled na cestování. Rádi ochutnají navštívenou zemi všemi smysly, chtějí se seznámit s místním životem, lidmi, přírodní krásou a když je to navíc spojené s jakoukoliv aktivitou, jsou šťastni.
Pravdou je, že v průběhu let i naši klienti trochu více zpohodlněli, a tak jsou čím dál více oblíbené zájezdy s komfortnějším ubytování. Ale naší srdcovkou jsou pořád zájezdy pod stan.

 

Proč bychom si pro svoji dovolenou měli vybrat právě CK Kudrna?

Tady můžu plynule navázat na předchozí otázku. A možná to nejlépe vystihuje i věta, kterou často používá při představování naší cestovky: „Všechny akce se snažíme připravit tak, abyste nejen viděli a zažili maximum, ale taky aby byla možnost si zemi doopravdy prožít, ochutnat, přivonět, zastavit se, naladit se na vlnu nového poznání, srovnat zkušenosti s novými kamarády a dát pravý význam nejen slovu “dovolená”, ale i “cesta”.“
Pokud k tomu všemu přidáte menší či větší dávku aktivity ve všech různých formách, máte všechny důvody, proč vyrazit za zážitky do světa právě s CK Kudrna.

 

Na jaký zájezd byste nás v letošní sezóně rád pozval?

To je v tuto chvíli trochu zapeklitá otázka. Jednak vybrat z více jak 250 unikátních zájezdů je poněkud složité a vždy bude záležet na konkrétním člověku a za druhé aktuálně máme téměř všechny zájezdy vyprodané. Pokud bych měl tedy vybrat pro každou skupinu jeden, který má ještě pár volných míst, pak cyklisty bych pozval do Francie a konkrétně na zájezd – Kolmo kolem Bretaně – se skvělým průvodcem a znalcem této oblasti Zdeňkem „Hobbem“ Tocháčkem. Pro vyznavače pohorek a plné krosny na zádech, přechod rumunského pohoří Fagaras . Vodáky bych pozval na to nejlepší z řek Slovinska  a pro fajnšmekry bych měl expediční výpravu do Estonska.

Vaše nabídka je opravdu pestrá, od turistických a cyklistických zájezdů, přes vodácké a lyžařské, až po poznávací a adventure. Přesto, máte ještě nějakou vizi nebo nápad, co byste v budoucnu rádi do nabídky zařadili?

 

Ano máte pravdu naše rozsah je obrovský a pořád máme ještě spoustu nápadů. Pro letošek jsme připravili speciální kategorii expedičních zájezdů, které by měly oslovit zejména dobrodruhy a ortodoxní cestovatele.
Na začátku roku jsme poprvé vyrazili do Bosny a Hercegoviny s cílem otestovat ty nejlepší místa pro zimní otužování.
V červenci projedeme Rakouskem na kole „natežko“, prostřednictvím expediční bikepackingové cesty.
Na příští rok už máme naplánováno několik vodáckých expedic, do míst a na řeky, které nejsou v našich končinách pro vodáky tak známe.
Chystáme toho do dalších let opravdu hodně, ale to si zatím ponechám pro sebe. Koukejte na náš web a sociální sítě.

 

Ing. Miroslav Turák
brand & marketing

vždy výhodně se Sphere

sleva 5 %