Přihlásit

Selfie day aneb úsměv od ucha k uchu

Mezinárodních dnů je velká řada. Pro některé z vás bude jistě novinkou, že se již několikátý rok slaví Mezinárodní den selfie. Již v roce 2014 přišel rozhlasový DJ Rick McNeely s nápadem na vytvoření Mezinárodního dne selfie a jeho nápad se velmi rychle ujal, konkrétně se slaví 21. června. V tento den narazíte na výzvy, abyste sdíleli svá nejlepší nebo naopak nejděsivější selfie. A některá pak opravdu stojí za zhlédnutí!

Jak správně pořídit selfie Selfie je fotografický autoportrét pořizovaný z ruky nejčastěji přední kamerou našeho chytrého telefonu. Možná se to zdá jako novinka posledních let, ale touhu zvěčnit sám sebe měli už třeba Kurt Cobain nebo Madonna. Ti dokázali vycvaknout autoportrét před zrcadlem, a to dávno před vznikem chytrých telefonů a selfie tyčí.

Dejte si záležet na prostředí!

  • Při pořizování selfie je důležitý výběr správného prostředí – fotku zkazí nevzhledné prostředí, nepořádek nebo třeba náhodní kolemjdoucí.

Více světla pro lepší fotky!

  • Základem každé úspěšné fotky jsou dobré světelné podmínky. Dejte si záležet, ať vám selfie nepokazí protisvětlo, přílišná tma, ale ani přímé světlo. Nejlepší světlo je takové, které nevrhá ostré stíny. V letních měsících, kdy slunce svítí příliš ostře, popojděte raději někam, kde je lehký stín, a přesto dostatek světla. Při zhoršených světelných podmínkách využijte funkci blesku.

Zkuste selfie z více úhlů a stran!

  • Možná nejste spokojeni se svými selfie fotkami, ale třeba je to jen tím, že fotíte svou méně oblíbenou stranu obličeje. Obličej je sám o sobě asymetrický, zkuste tedy příště fotografii pořídit zepředu nebo z druhé strany obličeje než obvykle. Při vytváření z autoportrétu pak fotku natáčejte maximálně do úhlu 45°.

Úsměv prosím!

  • Pokud se budete tvářit smutně nebo se mračit, určitě na fotce nebudete vypadat dobře. A tak nezapomeňte na úsměv! Dokonalý úsměv! Z úsměvů celebrit jdou fanoušci do kolen a z instagramových profilů na nás denně září úsměvy hvězd. Jejich tajným tipem jsou dokonale rovné a bílé zuby, které tak rádi dávají na odiv. I vy můžete takový úsměv vlastnit a chlubit se vlastním dokonalým selfie.
  • U některých celebrit na fotografii možná ani nepostřehnete, že pro zdokonalení úsměvu zvolily hit posledních let, tzv. neviditelná rovnátka. Jejich nespornou výhodou je, že okolí téměř nepostřehne, že je máte, jsou vyráběny na míru každému, je u nich zaručena menší bolestivost a samotná léčba je rychlejší a efektivnější.
    „Podle průzkumu mezi pacienty Světa rovnátek neukazuje až 32 % dotázaných respondentů při úsměvu zuby a vyloženě se stydí smát, 24 % lidí se setkalo s posměšky okolí kvůli svým zubům a celých 22 % z dotázaných dokonce sami sebe častují kvůli zubům nějakou hanlivou přezdívkou. Bohužel křivé zuby svému nositeli moc sebevědomí nedodají. A tak v době, kdy je pro mnoho lidí prezentace sebe samých stěžejní, zejména na sociálních sítích, by se ti, které trápí křivé zuby, neměli bát investovat právě do svého úsměvu. Takovou investici totiž žádný filtr nenahradí,“ dodává MDDr. Karolína Floryková, lékařka ve Světě rovnátek.

Zapomeňte na adrenalin!

  • Bezpečnost je na prvním místě, a tak neriskujte. Bohužel kvůli několika minutám slávy lidé příliš riskují a dělají před fotoaparátem nebezpečné kousky.

Zdroj: https://www.igoods.cz/cs/selfie-tyce/adam-elements–selfie-tyc-se-stativem-a-bluetooth-ovladacem.html

Další články z našeho blogu

Mezinárodní den mateřského jazyka

21. února si připomínáme mezinárodní den mateřského jazyka. Tento svátek vyhlásilo v roce 1999 UNESCO na oslavu zhruba 6 000 jazyků, jimiž se ve světě mluví.

Mezinárodní den vzdělání

Na 24. ledna 2024 připadá Mezinárodní den vzdělání. A ačkoliv se jedná o svátek, který nemá zatím dlouhou tradici, slavíme ho od roku 2019, jeho význam je nedocenitelný…