Přihlásit

Ponořte se do hlubin své fantazie

Tentokrát jsem o rozhovor požádala Antonína Sandera, vedoucího sekce marketingové podpory prodejen a e-shopu Knihy Dobrovský. A protože jsme se spolu sešli začátkem listopadu, tedy v téměř předvánočním období, nemohla jsem se ho, mimo jiné, nezeptat, jaké novinky najdeme na pultech sítě knihkupectví Knihy Dobrovský.

Takže, Antoníne, na co se můžeme těšit? Jaké čtení nám doporučuje váš Knižíšek pod stromeček?

Těch titulů, které by stály za zmínku, i za koupi, je opravdu mnoho, ale pokusím se zmínit alespoň některé vyložené hity. Tím prvním je publikace věnovaná životu a písním populárního zpěváka Waldemara Matušky s názvem „Snům ostruhy dát“ popisující jeho životní příběh i hvězdnou kariéru.

Pro milovníky dystopií doporučuji bestseller z pera argentinské držitelky prestižní ceny za literaturu Agustiny Bazterricy „Znamenitá mrtvola“, který čtenářům otevře opravdu děsivé téma kanibalismu.

Naprosto úžasná knížka plná odpovědí na otázky nejen pro malé kosmonauty, kterou napsal geolog Petr Brož a nádherně ilustrovala Lucie Škodová „Vesmírníček“ potěší nejen malé děti, ale i jejich rodiče, se kterými se mohou společně vydat na cesty za poznáním vesmíru.

Ale určitě se podívejte na naše webové stránky www.knihydobrovsky.cz, kde najdete mnohem více inspirace v našem vánočním rádci.

Jaké žánry vlastně v současnosti mezi čtenáři rezonují?

Už několik let patří k neoblíbenějším erotické romány, horory, thrillery a knihy zabývající se nejrůznějšími společenskými tématy. Mezi mladou generací patří k vyhledávaným titulům ty z řady „new adult a young adult“.

 V poslední době zaznamenáváme nárůst zájmu o publikace popisující skutečné příběhy sériových vrahů.

Příběhy sériových vrahů? To jsou lidi fakt tak fascinováni hrůzou

Na jednu stranu jde určitě o nějakou formu fascinace příběhy, které se opravdu staly, ale na stranu druhou má toto téma i jistý společensko –  edukační přesah v tom, že si můžeme vzít ponaučení z toho, kdo se z vcelku normálních lidí může stát vlivem vnější okolností.

Pojďme se vrátit do našeho českého spisovatelského rybníčku, takže, jací autoři patří k těm nejprodávanějším?

Tak za všechny mohu jmenovat určitě Patrika Hartla, Radku Třeštíkovou, Filipa Rožka, Vlastimila Vondrušku nebo Mirku van Gils. Ale samozřejmě jich je mnohem víc, čeští autoři jsou velmi aktivní a v každém žánru se najdou jeho hvězdy, které stojí za to číst a sledovat.

Máme za sebou první „normální“ rok po různých omezeních souvisejících s covidem, kdy prim hrál jednoznačně online prodej. Jak je tomu Antoníne nyní? Stále převládá prodej knih prostřednictvím vašeho e-shopu?

Máte pravdu, že po předchozích dvou letech, kdy prodeje prostřednictvím e-commerce trhaly rekordy, se aktuálně vrátilo všechno do doby předcovidové a nám se nyní podařily úžasně vybalancovat prodeje tak, že přibližně 50 % zboží prodáváme v našich kamenných knihkupectvích a 50 % přes e-shop.

Knihy Dobrovský to ale není pouze prodej knih, ale také doplňkového sortimentu, jako jsou dárky, školní potřeby, papírenské zboží, kalendáře nebo hry. Reagujete touto nabídkou na poptávku zákazníků nebo je pro ně spíše takový příjemný bonus?

Společenské hry patří u našich zákazníků k vyhledávanému a oblíbenému sortimentu. V našich prodejnách i e-shopu můžete vybavit svého školáka, pořídit kancelářské potřeby, ale především zde nakoupíte dárky skutečně pro každého, nejen pro čtenáře. Myslím, že si z nákupu u nás může zákazník odnést klid a pohodu pro sebe i své blízké a vybudovat ideální životní styl do dnešní hektické doby.

 

 

vždy výhodně se Sphere

sleva 10 % na provozovnách nebo 15 věrnostních bodů za každých 100 Kč při nákupu přes proklik