Přihlásit

Další zajímavé tipy od našich čtenářů…

V rámci soutěže nám naši držitelé karet Sphere zaslali skvělé knižní tipy. Při čtení nás natolik zaujali, že jsme si i některé knihy sami pořídili. Nechtěli jsme si je nechat jenom pro sebe, a tak přinášíme dávku inspirace i Vám.

Detektivky

Lisa Reganová

Mám ráda sérii o detektivovi Josie Quinnové. Josie je obyčejná žena, tvrdá a přitom citlivá. Není bez chyby, a tím je mi blízká. Každým dalším dílem jí držím palce, aby už konečně našla svoje štěstí.

Chris Carter

Kdo se rád bojí, miluje krimi a detektivky, určitě doporučím autora Chrise Cartera. Je pro mě TOP. Všechny jeho knihy jsem už přečetla a těším se na novou. Oblíbené tituly: Dvojitý kříž, Popravčí, Noční lovec, Sochař smrti, Jeden za druhým, Zloba, Já jsem smrt, Hovor se smrtí, Galerie mrtvých, Nenávist, Napsáno krví

Robert Bryndza

Teprve nedávno jsem objevila autora Roberta Bryndzu a množství jeho děl. Jeho vtipná Coco Pinchardová, detektiv Erika Fosterová nebo Kate Marshallová jsou hrdinky, se kterými je snadné se ztotožnit. Prožívat s nimi jejich úspěchy i pády, lásky i pocity méněcennosti, prostě to, co prožívá každá z nás. Po přečtení mnoha severských detektivek, které jsou na můj vkus dosti nechutné při popisování brutálních vražd do nejmenších detailů, je čtení Bryndzových románů příjemným zjemněním. Bryndza nepotřebuje popisovat nechutné detaily, jen naťukne mou představivost a věnuje se hlavně pocitům a životu hrdinů knih. Udivuje mně, s jakou rychlostí dokáže posílat čtenářům další díly svých knih. Jen tak dál!

Další tipy:

  • Jo Nesbo
  • Lars Kepler
  • Steig Larsson

Čeští autoři

Patrik Hartl

Kdo má rád oddych, smích a humor, ať sáhne po autorovi Patrikovi Hartlovi. Je to muž nabitý energií a jeho nezaměnitelný smích je nakažlivý. Zejména doporučuji: Okamžiky štěstí, Malý pražský erotikon, Prvko, Šampón, Tečka a Karel.

Markéta Lukášková

Její knížky nikdy nejsou šlápnutí vedle a stejně tak její podcast – Příběh, který se opravdu stal.

Další tipy:

  • Alena Morštajnová
  • Karin Lednická
  • Kateřina Tučková
  • Radka Třeštíková

Thrillery a horory

Stephen King

Stephen King - to je autor, od kterého čtu každou vydanou knihu. Časem se jeho styl psaní mění, ale pořád dokáže čtenáře zaujmout. Mám rád, když vidím film natočený na základě jeho díla a mohu hodnotit, na kolik se liší od psané knihy, a co se mi líbí víc. Často vítězí kniha, ale mnohdy je film velmi dobře zpracovaný.

Další články z našeho blogu

Mezinárodní den mateřského jazyka

21. února si připomínáme mezinárodní den mateřského jazyka. Tento svátek vyhlásilo v roce 1999 UNESCO na oslavu zhruba 6 000 jazyků, jimiž se ve světě mluví.

Mezinárodní den vzdělání

Na 24. ledna 2024 připadá Mezinárodní den vzdělání. A ačkoliv se jedná o svátek, který nemá zatím dlouhou tradici, slavíme ho od roku 2019, jeho význam je nedocenitelný…