Přihlásit

Evropský den mozku

Evropský den mozku je prvním dnem oslav světového týdne mozku, který začíná každý rok cca 11. března, v některých případech se tento datum i posouvá.

Připomínat význam mozku zřejmě příliš nemusíme, neboť bez mozku by žádný živočišný druh nemohl žít, a přitom se jedná o nejméně probádaný orgán nejen lidského těla. V souvislosti s tímto světovým dnem se koná mnoho odborných přednášek, kde se schází odborníci z oboru, aby předali své nové poznatky a výsledky svých výzkumů široké veřejnosti. Světový den mozku se slaví prakticky celosvětově a v České republice jej zaštiťuje Akademie Věd ČR a na přednáškách se podílí odborníci z neurovědních oborů z Centra neurovědy, České společnosti pro neurovědu J. E. Purkyně a Ústav experimentální medicíny AV ČR. Nejčastějšími tématy přednášek jsou fungování mozku jako takové či konkrétní případy jako je zpracování bolesti, zpracování chutí, vnímání obrazu, přenosu sluchových informací a samozřejmě dostanete i informace ohledně mezinárodních projektů a spoluprací.

Ženšen podporuje paměť, koncentraci, vitalitu a přispívá k osvěžení organismu.

Vitaminy řady B + rostlinné extrakty z bylin podporují koncentraci a duševní výkonnost.
 
 

Unikátní bylinná kompozice 5 druhů bylin podporuje plnohodnotný spánek a relaxaci.

Lepší paměť, soustředění a prokrvení + normální psychická a nervová činnost.

Obsahuje totiž legendární houbu hericium, pivovarské kvasnice (obsahují kyselinu pangaminovou), ginkgo, kurkumu, rozchodnici a bakopu drobnolistou. Ginkgo napomáhá lepší mikrocirkulaci krve ve všech částech mozku a podporuje duševní rovnováhu. Bakopa podporuje koncentraci, paměť a schopnost učit se. Rhodiola stimuluje vnímání a pomáhá zahnat únavu. 

Rybí olej je hlavním zdrojem omega-3-6-9 nenasycených mastných kyselin. Ty hrají pro správné fungování mnohých soustav organismu nezastupitelnou roli. Problémem však je, že si je tělo samo nedokáže vytvořit. Proto je nezbytné jejich doplnění z vnějších zdrojů, což znamená, zařadit je do jídelníčku.

  • Valeriana officinalis pomáhá s usínáním
  • Příznivě působí na celkové zklidnění, dobrý odpočinek a přirozený spánek
  • Withania somnifera přispívá k fyzické i duševní pohodě
  • Přináší uvolnění při psychické zátěži a nervovém napětí
  • Podporuje vitalitu organismu při slabosti, únavě a vyčerpání

Další články z našeho blogu

Mezinárodní den mateřského jazyka

21. února si připomínáme mezinárodní den mateřského jazyka. Tento svátek vyhlásilo v roce 1999 UNESCO na oslavu zhruba 6 000 jazyků, jimiž se ve světě mluví.

Mezinárodní den vzdělání

Na 24. ledna 2024 připadá Mezinárodní den vzdělání. A ačkoliv se jedná o svátek, který nemá zatím dlouhou tradici, slavíme ho od roku 2019, jeho význam je nedocenitelný…